Border Collie Voer: Welk Voer is het Beste?

Voor mensen die voor het eerst een Border Collie hebben kan het lastig zijn om het juiste type hondenvoer te kiezen.

Welke voer je je Border Collies gaat voeren kan een grote uitdaging zijn, omdat je het natuurlijk het beste aan je hond wilt geven wat je kunt bieden.

Over het algemeen zal uw dierenarts populaire hondenvoer merken zoals Pedigree, Royal Canin en Hills aanbevelen, omdat deze een reputatie hebben en al lange tijd in de hondenvoer branche zijn.

Persoonlijk voeren wij onze Border Collie Wolf of Wilderness hondenvoer omdat de ingrediënten ervan voedzaam zijn en haar gezond en gelukkig houdt.

Het beste voer voor een Border Collie

Als je het mij persoonlijk vraagt, zou ik zeggen dat er geen specifieke Border Collie honden voeding of dieet vereisten zijn, omdat elk gewoon dieet in principe perfect zou kunnen werken voor een Border Collie.

Een hoge inname van calcium, eiwitten en vitamines is echter goed voor Border Collies vanwege hun fysieke activiteiten.

Een voldoende hoeveelheid koolhydraten in hun dieet is ook belangrijk omdat ze veel lichaamsbeweging nodig hebben waarbij ze de hele dag door veel calorieën verbranden.

Een oneindige discussie

Over Border Collie-voeding gesproken, als je ooit een lange discussie met een groep hondeneigenaren wilt beginnen, vraag ze dan gewoon welk hondenvoer ze hun honden voeren en wat volgens hen het beste is.

Ik weet zeker dat het debat nooit zal eindigen.

Ze zullen allemaal hun verschillende meningen hebben op basis van hun persoonlijke ervaringen die al dan niet voor hun hond werken.

Elke dierenarts of hondentrainer die je raadpleegt over dat een bepaald bedrijf of merk hondenvoer de beste is om te kopen, geeft zijn persoonlijke mening of heeft er geen idee van.

Of anders krijgt hij commissie voor de verkoop van dat product van het bedrijf. Het feit is dat er geen “beste hondenvoer soort” is en het gaat allemaal om wat bij uw hond past om hem gelukkig en gezond te houden.

Border Collie beste voer kiezen

In eenvoudige taal is wat voor jouw hond en jezelf werkt het beste type hondenvoer.

Het moet de nodige voedingsstoffen in voldoende hoeveelheid leveren om uw Border Collie gezond te houden.

De voedingswaarde in hondenvoer moet optimaal zijn om een ​​tekort aan voedingsstoffen te voorkomen.

Als je Border Collie fysiek actief, energiek, gelukkig is, een mooie vacht heeft en geen haren afscheidt buiten het seizoen, ga dan door met het voeren van dat voedsel.

Als je tekenen van allergische reacties of bijwerkingen zoals jeuk en haarverlies ervaart nadat je hem een ​​nieuw hondenvoer product hebt gegeven, stop dan onmiddellijk met het geven van dat voer en ga over op een andere soort.

Voor sommige Border Collies werkt een bepaald merk hartstikke goed en voor sommigen werkt het niet.

Je zult zowel duur als goedkoop hondenvoer op de markt vinden, maar slechts weinigen leveren wat ze beweren.

Als je niet tevreden bent met een bepaald merk, schakel dan niet direct over naar een ander merk en geef het op zijn minst een paar weken om te zien of het je collie gelukkig en gezond houdt.

Te vaak wisselen van merk is niet goed voor je hond zijn gezondheid en kan daarnaast ook voor een selectief etende hond zorgen.

Nadat je een keuze hebt gemaakt…

Hondenbezitters geven hun mening graag door aan andere hondenbezitters.

Als iemand je vertelt dat het merk dat ze gebruiken zo geweldig is en degene die je gebruikt niet zo goed is, laat ze dan je beslissing niet beïnvloeden.

Ze vinden het misschien een goed merk, maar dat betekent niet dat hetzelfde product ook voor uw hond zal werken.

Het is bijna alsof je vraagt ​​welke stad in Nederland de beste is om te wonen.

Sommigen houden misschien van Amsterdam; anderen vinden Breda misschien leuker.

Ieder van ons heeft verschillende meningen en smaken en net zoals dat is het metabolisme van elke hond anders.

De beste manier om te slagen is om iets te vinden waar je je comfortabel bij voelt en je hond gelukkig en gezond moet houden en je eraan moet houden.

Supermarkt hondenvoer of merk voer

Hondenvoer in de supermarkt is over het algemeen goedkoop en gemakkelijk verkrijgbaar, en sommige honden kunnen het goed verdragen en andere niet.

Kwaliteit hondenvoer merken zijn bijvoorbeeld Purizon, Wolf of Wilderness, Concept for life etc. zijn beter, maar kunnen een beetje duur zijn.

Er is ook speciale hondenvoer verkrijgbaar voor specifieke rassen die speciale diëten nodig hebben.

Welke je ook koopt, hangt uiteindelijk af van jouw voorkeur, budget en soort hond.

Alternatief: thuis gekookt hondenvoer

Over kant-en-klaar hondenvoer gesproken, thuis gekookt hondenvoer kan ook een goed alternatief zijn en het is ook minder duur.

Dingen die het belangrijkst zijn in het dieet en de voeding van een Border Collie zijn vitamines, eiwitniveaus, vulstoffen, vetniveaus, verschillende soorten ingrediënten die worden gebruikt (lamsvlees, kip, rundvlees of varkensvlees), oliën, calcium en andere toegevoegde vitamines die nodig zijn om een gezonde Border Collie te voeden.

Al deze essentiële voedingsstoffen zijn belangrijk voor de gezondheid van je hond en ik leg persoonlijk de nadruk op eiwitgehalte, vetgehalte en vitamines wanneer ik hondenvoer koop.

Plaats een reactie