Je Border Collie-puppy meenemen in de auto

Je border collie-puppy zal sommige nieuwe ervaringen opwindend en andere beangstigend vinden. Over het algemeen zijn honden erg gevoelig voor verandering en als ze puppy’s zijn, kan de wereld een heel enge plek zijn totdat het vertrouwd wordt. Het is daarom belangrijk, dat wanneer je van plan bent je border collie mee te nemen in de auto, hem kennis te laten maken met dit avontuur terwijl hij nog klein is.Dit zal hem te helpen wennen aan het idee van reizen in een rijdend voertuig.Je primaire doel is om een ​​positieve ervaring voor je border collie-puppy te creëren. Dit kan worden bereikt door hem aan ​​autorit te leren dat het een normale gebeurtenis is. 

Je hond kan in paniek raken de eerste keer dat je hem op de achterbank van je auto plaatst. Dit is slechts een natuurlijke reactie, want hij weet niet wat er aan de hand is en herkent ook geen van de geuren. Hoewel hij misschien zeurt en je met zielige ogen aankijkt, moet je zijn gedrag negeren en kalm blijven. Je wilt je pup niet aaien, lastigvallen of vertroetelen, want dit zal zijn gedrag alleen maar aanmoedigen. Als hij echt van streek lijkt, kun je iemand bij hem achterin laten zitten. Sta hem niet toe voorin de auto te komen, omdat dit gevaarlijk kan zijn tijdens het autorijden. Bovendien kan hij ernstig gewond raken als je abrupt stopt of door de voorruit worden gelanceerd als je ooit een ongeluk krijgt. 

De achterbank helpt hem veilig te houden.

Je zult willen wachten tot je border collie-puppy op de stoel is gaan zitten voordat je aan je rit begint. Zet de motor aan als hij eenmaal rustiger is en wacht een minuut totdat hij het nieuwe gevoel heeft kunnen verwerken. Begin dan langzaam met rijden. Houd de eerste reis langzaam en kort. Parkeer bij terugkomst de auto en zet pas na een minuut de motor af. Prijs je hond en geef hem wat lekkers. Stap vervolgens uit het voertuig en verwijder je huisdier en ga als extra beloning het huis of de achtertuin in voor een spel. Je zult dit proces met je collie willen voortzetten, waarbij je de rit elke keer verlengt. Bovendien moet je oefenen om je hond een paar minuten alleen in de auto te laten om hem aan je afwezigheid te laten wennen, mocht het ooit voorkomen dat je tijdens het reizen ergens heen moet waar een dier niet is toegestaan.

Nog een aantal laatste autorit-tips voor border collie-puppy’s

Zorg voor een speciale honden​​veiligheidsgordel voor border collie om hem vast te houden. Laat hem niet voor een lange tijd in de auto liggen en houd hem nooit opgesloten in een voertuig bij zeer warm of vriesweer. Zorg er ook voor dat je een raam op een kier naar beneden hebt gedraaid om frisse lucht binnen te laten. Neem hem mee op reizen met verschillende bestemmingen. Het laatste dat je wilt doen, is je trouwe viervoeter alleen met de auto naar de dierenarts brengen, omdat hij deze ritten dan gaat associëren met een plek waar hij tegenop ziet. Laat hem zijn hoofd niet uit het raam steken, want dit kan leiden tot oog- en oorontstekingen. Het zou niet lang moeten duren voordat een border collie-puppy graag in je auto’s reist, want hoe meer plaatsen hij met je mag reizen, hoe gelukkiger hij zal zijn!

Speciaal voor Border Collie eigenaren

Elk hondenras heeft zijn eigen specifieke behoeften en daarom is het belangrijk om een speciale handleiding te hebben voor het opvoeden van je Border Collie. Het “Border Collie Handboek” is een uitgebreid boek dat alle benodigde informatie bevat om je Border Collie op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het boek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van honden, vooral Border Collies. Het boek is beschikbaar voor aankoop met een speciale kortingscode, waardoor het volledige pakket inclusief bonussen verkrijgbaar is voor slechts €37,- in plaats van de normale prijs van €96,75.

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie