Hoe je je Border Collie kunt afleren op spullen te bijten

Border collies en voornamelijk border collie puppy’s kauwen op van alles en nog wat met hun puppytandjes. Niets in je huis is veilig voor hun mini-mesjes, tenzij het op een hoge plank wordt geplaatst, opgesloten in een kast is of achter een gesloten deur staat. Je zult versteld staan ​​hoe snel ze door een volle kledingkast, een boekencollectie, een bank en elk houten meubelstuk of plastic item kunnen kauwen.Betekent dit dat ik border collie-puppy’s opgesloten moet houden totdat ze hun kauwfase voorbij zijn? 

Absoluut niet! 

Dit is niet alleen wreed; het zal het probleem alleen maar erger maken. Met als gevolg dat je in plaats van een onbeheerste kauwende puppy een volgroeide destructieve hond hebt. Dit betekent echter niet dat je je hond ook de vrije hand moet laten hebben in je huis. Er is een effectieve manier om dit gedrag te controleren zonder oneerlijk te zijn tegen je huisdier en zonder elk item dat je bezit te verliezen. 

Tips om je border collie pup het bijten kunt afleren

• Geef je hond genoeg mentale en fysieke stimulatie. Een van de belangrijkste redenen waarom border-collies zo veel kauwen, is omdat ze zich vervelen. Dit is een erg slimme hond met veel energie. Vergeet niet dat ze oorspronkelijk werden gefokt om te hoeden. Je moet hem voorzien van een goede run, speeltijd, training en wandelingen.

• Geef hem bijtspeeltjes. Je zult niet helemaal kunnen voorkomen dat je border collie-pup gaat kauwen, omdat een deel van de reden dat ze het doen, is voor troost. Als hun volwassen tanden zich beginnen te ontwikkelen, verliezen ze hun melktanden, wat hun tandvlees ongemakkelijkheid kan bezorgen. Zorg ervoor dat je ze een aantal dingen geeft om op te kauwen. Denk aan een kauwstaaf of een nylabone.

• Constructieve discipline. Scheld je woedende vriend alleen uit als je hem betrapt terwijl hij op iets bijt dat niet van hem is. Als je een eerder vernietigd object tegenkomt, kun je hem niet terechtwijzen omdat hij niet begrijpt waarom je van streek bent. Honden associëren je reacties met de laatste actie die ze hebben gepleegd. Als je merkt dat hij iets verscheurt dat niet van hem is, zeg hem dan stevig ‘nee’ en geef hem dan een van zijn kauwspeeltjes ter vervanging. Als hij het neemt en begint te kauwen, prijs hem dan om hem te laten weten dat dit acceptabel is.

• Bordercollie-puppy’s moeten in een beperkte ruimte worden gehouden als ze alleen thuis zijn. Zet hem in een bench van de juiste maat of zet hem vast in een gedeelte van het huis of in een kamer waar hij niks stuk kan maken. Zorg ervoor dat hij zijn eigen spullen heeft, en houd alle andere voorwerpen veilig uit de buurt.

• Zorg ervoor dat jij en je gezinsleden je spullen van de vloer houden en de kamerdeuren gesloten houden. Het laatste dat je wilt, is je nieuwe maatje onnodig verleiden of zijn veiligheid in gevaar brengen.

Onthoud dat hoe meer controle je hebt over je border collie-pup, hoe draaglijker de kauwfase zal zijn. Word niet boos op je pup omdat hij een hond is. Niet elk kenmerk is aangenaam, dus om van het goede te genieten, moet je het slechte beheersen en natuurlijk hondengedrag accepteren. Ik hoop dat je wat hebt aan deze tips. Heb jij een border collie en nog meer tips? Deel deze dan hieronder in de reacties!

Speciaal voor Border Collie eigenaren

Elk hondenras heeft zijn eigen specifieke behoeften en daarom is het belangrijk om een speciale handleiding te hebben voor het opvoeden van je Border Collie. Het “Border Collie Handboek” is een uitgebreid boek dat alle benodigde informatie bevat om je Border Collie op te voeden tot een gezonde en gehoorzame hond.

De auteur van het boek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van honden, vooral Border Collies. Het boek is beschikbaar voor aankoop met een speciale kortingscode, waardoor het volledige pakket inclusief bonussen verkrijgbaar is voor slechts €37,- in plaats van de normale prijs van €96,75.

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

2 gedachten over “Hoe je je Border Collie kunt afleren op spullen te bijten”

  1. Goedemorgen,

    Mijn Border collie wordt in december 2 jaar, hij was al een jaar oud toen we hem kregen, hij is vanaf dag 1 aan de bank lopen knagen en doet dat nog steeds wat kan ik doen, gaat dit over of moet ik iets ondernemen,

    Groet Marjan

    Beantwoorden

Plaats een reactie