Beagle gezondheidsproblemen

Als je erover denkt om een ​​Beagle aan in je leven te nemen, vraagt je jezelf waarschijnlijk af welke veelvoorkomende gezondheidsproblemen van invloed zijn op dit ras. Het is altijd beter om beter voorbereid te zijn en te weten of je eventuele nadelige gezondheidsresultaten kunt opvangen als deze zich voordoen. Hieronder staan ​​enkele gezondheidsvoorwaarden die van invloed kunnen zijn op je pup. Het is belangrijk om te onthouden dat Beagles relatief gezonde honden zijn, dus het is waarschijnlijker dat je pup perfect gezond zal zijn.

Beagle Dwerggroei (chondrodystrofie)

Dwerggroei kan bij Beagles voorkomen als een genetische aandoening. Het specifieke type dwerggroei dat veel voorkomt bij Beagles wordt Beagle-dwerggroei of chondrodystrofie genoemd. Deze genetische aandoening veroorzaakt een slechte ontwikkeling van kraakbeen. Bij Beagles presenteert dwerggroei zich als een hond met korte benen en bovendien zijn de tussenwervelschijven in hun ruggengraat vroegtijdig gedegenereerd. Omdat dwerggroei een genetische aandoening is, is het erg belangrijk om de gezondheid van de ouders te kennen voordat je je Beagle neemt, omdat de symptomen zich niet altijd voordoen zodra je hond is geboren. 

In het geval van dwerggroei kan het tot een jaar duren voordat de symptomen worden opgemerkt. Dwerggroei, of liever de chondrodystrofie, kan ook bij honden intervertebrale schijfziekte (IVDD) veroorzaken. IVDD manifesteert zich bij volwassen chondrodystrofische Beagles. IVDD-symptomen variëren van milde pijn tot verlamming. De meeste honden ervaren symptomen tussen dit bereik. Het kan een paar jaar duren voordat je merkt dat je hond aan IVDD lijdt, omdat je moet wachten om symptomen van pijn en moeite met lopen en het hoofd optillen te zien.

Meer specifieke symptomen zijn nekpijn / stijfheid, rugpijn / stijfheid, gillen van pijn, verminderd urineren, onwil om op te staan, gebrek aan coördinatie, abnormale reflexen, slepen van een of meer benen en verlamming van een of meer ledematen. Sommige Beagles hebben mogelijk chondrodystrofie en IVDD en leiden een relatief normaal leven. Sommigen kunnen echter leven met nogal wat pijn en artritis bij de hond.

Cherry Eye

Honden hebben drie oogleden, en wanneer de klier van het derde ooglid uit zijn plaats glijdt of verzakt, is de resulterende aandoening kersenoog bij honden. Het is zo genoemd vanwege een rode zak die zichtbaar is in de hoek van het oog van de hond. Wanneer de klier verzakt, zwelt deze meestal op en wordt hij rood. Het doel van deze klier is om tranen te helpen produceren. Je zult heel duidelijk de roze / rode massa in de hoek van het oog van je hond zien. Je hond zal waarschijnlijk ook in zijn ogen klauwen, ook al is het niet per se pijnlijk.

Je hond zal wat ongemak in zijn oog beginnen te krijgen omdat de klier niet zo gemakkelijk tranen kan produceren als zou moeten. Bij onvoldoende smering van het oog kan dit ook leiden tot ooginfecties bij honden. De oorzaak van kersenoog is niet helemaal bekend, maar het is waarschijnlijk te wijten aan zwak bindweefsel in het oog. Als dit gebeurt, neem dan contact op met je dierenarts, aangezien deze de klier chirurgisch in de juiste ruimte kan plaatsen.

Glaucoom

Glaucoom is een veelvoorkomend oogprobleem dat Beagles treft wanneer er te veel druk op het binnenoog is. Indien onbehandeld, kan dit leiden tot hondenblindheid. De druk wordt veroorzaakt door het uitrekken van het oog door extra vloeistof genaamd kamerwater. Wanneer deze van nature voorkomende vloeistof zich opstapelt en niet uit het oog kan wegvloeien, ontstaat er nogal wat druk. Symptomen van glaucoom bij Beagles zijn pupillen van verschillende grootte, het verschijnen van bloedvaten in het wit van het oog, tranen, loensen, troebel hoornvlies en een uitpuilend / gezwollen oog. Canine Glaucoom kan worden behandeld met medicatie zoals oogdruppels of kan in ernstige gevallen worden behandeld met een operatie.

Distichiasis

Een ander oogprobleem dat Beagles kan ontwikkelen, wordt distichiasis genoemd. Het wordt gekenmerkt door een abnormale groei van de wimpers waar de wimpers buigen en groeien vanaf een abnormale plek in het ooglid. Dit veroorzaakt irritatie in het hoornvlies van je hond en je zult hem waarschijnlijk aan zijn oog zien krabben. Om dit te behandelen, zal je dierenarts waarschijnlijk de wimpers afknippen, zodat ze het oog van je hond niet meer hinderen. Het trimmen van de wimpers van je hond zal vrij vaak moeten gebeuren. In ernstige gevallen zijn er ook chirurgische opties.

Chinees Beagle Syndroom (CBS)

Het Chinese Beagle-syndroom staat ook bekend als het Musladin Lueke-syndroom (MLS) en wordt gekenmerkt door korte, rechtopstaande tenen aan de voorkant, waarbij het lijkt alsof een Beagle loopt als een ballerina. Als je Beagle aan CBS lijdt, zal hij ook een strakkere huid hebben en minder smerig en gespierder lijken. Een Beagle met CBS heeft een platte kop, oorplooien en schuine ogen. Dit syndroom kan binnen de eerste maand van het leven van de Beagle worden vastgesteld. De toestand zal geleidelijk verslechteren totdat je Beagle ongeveer 1 jaar oud is. Er is geen remedie voor dit syndroom en het wordt overgeërfd via een recessief gen.

Suikerziekte

Net als mensen kunnen honden diabetes type 1 of type 2 krijgen. Beide soorten diabetes bij honden hebben te maken met insulineproductie in de alvleesklier. Bij type 1 heeft een hond een genetische aandoening waarbij hun lichaam niet genoeg insuline kan produceren. Bij type 2 wordt de diabetes in de loop van de tijd verworven en produceert hun lichaam voldoende hoeveelheden insuline. De insuline werkt echter niet zoals het zou moeten. Het resultaat is dat er te veel suiker in de bloedbaan zit.

Symptomen van diabetes zijn overmatige dorst, een verandering in eetlust, lethargie en vaak plassen. Gelukkig kan diabetes bij honden worden behandeld met insuline-injecties. Dieet en lichaamsbeweging zullen ook een grote rol spelen bij het beheersen van diabetes van je hond. Maar je zult als eigenaar dagelijks insuline-injecties moeten toedienen. Beagles zijn vatbaarder voor diabetes type 1, wat genetisch bepaald is. Beagles kunnen echter vatbaar zijn voor te veel eten omdat ze geen zelfbeheersing hebben als het om eten gaat. Als een Beagle te zwaar wordt en gedurende een lange tijd ongezond blijft, kan hij diabetes krijgen.

Oor infecties

Omdat Beagles lange, slappe oren hebben, kan er lucht in het oor vast komen te zitten. Wanneer lucht, vuil, vocht of zelfs een parasiet vast komt te zitten en niet kan ontsnappen, is het resultaat een oorontsteking. Een veel voorkomend symptoom van een oorontsteking bij honden is constant hoofdschudden. Er komt waarschijnlijk ook een slechte geur uit het oor. Als je dit vroeg opmerkt, kan een behandeling door een dierenarts de oplossing voor je hond en zijn infectie helpen verlichten.

Epilepsie

Epilepsie is een chronische neurologische aandoening die plotselinge, oncontroleerbare aanvallen bij honden veroorzaakt. Er zijn partiële (focale) aanvallen en gegeneraliseerde (grand mal) aanvallen. Grand mal-aanvallen hebben invloed op beide zijden van de hersenen en het hele lichaam. De ledematen van je hond zullen trillen en schokken, en je hond zal waarschijnlijk het bewustzijn verliezen. Focale aanvallen treffen slechts een klein deel van de hersenen en het is mogelijk dat slechts één ledemaat zal trillen en schokken. Epilepsie bij honden kan worden veroorzaakt door genetica, wat de meest voorkomende vorm van epilepsie bij Beagles is. Het wordt aangeraden je hond niet te laten zwemmen vanwege het risico op een plotselinge aanval en mogelijke verdrinking. Indien onbehandeld, kan epilepsie permanente schade aan de hersenen en het lichaam van je Beagle veroorzaken en in ernstige gevallen tot de dood leiden.

Heupdysplasie

Heupdysplasie bij honden is een genetische aandoening en leidt tot artritis. De meeste Beagles met deze aandoening worden normaal geboren, maar na verloop van tijd zal het zachte weefsel rond hun heupen zich abnormaal ontwikkelen. Deze aandoening kan zich in één heup of beide heupen voordoen. Je hond zal moeite hebben met lopen en zal rennen met een veranderde manier van lopen, zoals een konijntje. 

De reden waarom deze aandoening zorgwekkend is, is dat het artritis in de gewrichten en zelfs mogelijk verlies van gewrichtsfunctie kan veroorzaken. Je hond zal behoorlijk wat pijn hebben met artritis in zijn heupen. Obesitas bij honden kan heupdysplasie verergeren omdat het extra gewicht extra wrijving op het gewricht kan veroorzaken, waardoor meer pijn ontstaat. Hoewel heupdysplasie een erfelijke ziekte is, kan het hebben van een goed dieet en goede voeding op jonge leeftijd helpen om de symptomen van heupdysplasie bij Beagles te vertragen en te verminderen.

Hypothyreoïdie

Hypothyreoïdie bij honden wordt veroorzaakt door een auto-immuunziekte. Het lichaam van je hond gelooft dat er iets schadelijks in zijn schildklier zit en zal proberen zichzelf aan te vallen om het “probleem” op te lossen. Het lichaam van je hond zal proberen hormonen in zijn schildklier te vervangen door vetten, genaamd schildklieratrofie. Sommige dierenartsen zijn van mening dat deze aandoening het gevolg is van inteelt. Gelukkig kan hypothyreoïdie worden beheerd en kan je hond een gelukkig en lang leven leiden.

Poison Ivy, teken, vlooien

Hoewel dit voor de meeste honden niet de typische gedachte is van gezondheidsproblemen, zijn ze iets om in gedachten te houden. Beagles houden ervan geursporen te volgen omdat het geurhonden zijn. Als ze niet aan de lijn worden gehouden, zullen ze behoorlijk vastbesloten zijn om een ​​geur te volgen en kunnen ze urenlang in het bos weggaan. Maar terwijl je pup door het bos jaagt, kan hij poison ivy, teken en vlooien oppikken. Je hond een bad geven nadat hij het bos in is gelopen, is belangrijk voor het geval hij poison ivy heeft opgepikt. Tijdens deze badtijd kun je ook je Beagle op teken controleren. Je moet er een vuistregel van maken om elke keer dat je je Beagle naar binnen brengt op teken te controleren als hij door een met teken gevuld gebied is gegaan. Manthert-teken dragen de ziekte van Lyme, die lethargie, gewrichtspijn en in ernstige gevallen hersenproblemen veroorzaakt.

Gezondheidsrisico’s verminderen

Enkele van de beste manieren om de gezondheidsrisico’s van je Beagle te verminderen, zijn door middel van goede voeding, lichaamsbeweging en regelmatige uitstapjes naar de dierenarts van je hond. In het bijzonder is het van vitaal belang ervoor te zorgen dat je Beagle de juiste voeding heeft. Beagles zijn vatbaar voor overeten omdat ze graag eten. Het is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond een uitgebalanceerd dieet eet door de juiste keuze in zijn brokjes. Bovendien is het belangrijk om niet te veel te voeren met lekkernijen. Dit kan moeilijk zijn omdat je je lieve pup wilt belonen, maar onthoud dat genegenheid en speeltijd net zo goed een beloning kunnen zijn als traktaties.

Speciaal voor Beagle-eigenaren

Als je je Beagle goed wilt opvoeden zodat hij gezond en gehoorzaam is, dan is het belangrijk om te begrijpen dat elk hondenras verschillende behoeften heeft. Het “BeagleHandboek” is een uitgebreide gids die alle informatie bevat die je nodig hebt om je Chihuahua goed op te voeden. De auteur van het boek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van honden, vooral Beagles. Je kunt het boek met een speciale korting kopen, waardoor je het volledige pakket inclusief bonussen kunt krijgen voor slechts €37,- in plaats van de normale prijs van €96,75.

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie