4 tips voor het trainen van je nieuwe chihuahua

Als nieuwe huisdierouder van je geliefde Chihuahua weet je dat je harige vriend een echt slim ras is. Hoewel andere honden moeilijk kunnen zijn, maakt het slimme en gehoorzame gedrag van je nieuwe vriendje hen tot een van de gemakkelijkste rassen om te trainen.

Toch is het belangrijk om op te merken dat, omdat je chihuahua een verhoogd intelligentieniveau heeft, dit hem vaak koppiger, onafhankelijker en zelfs eigenwijs kan maken. Hoewel dit sommige aspecten van je training kan beïnvloeden, hoef je je geen zorgen te maken. Chihuahua’s zijn een loyaal ras en luisteren naar hun eigenaren die ze liefhebben en vertrouwen.

Het trainen van je nieuwe pup kost in ieder geval werk. Je moet er dus op voorbereid zijn een aantal ups en downs mee te maken als het gaat je nieuwe huisgenootje de basisprincipes van het leven in jullie huis bij te brengen. Om je te helpen het proces soepeler te laten verlopen, zijn hier 4 tips die we je aanraden te gebruiken tijdens het trainen van je nieuwe Chihuahua-puppy.

Toon sterk leiderschap en wees niet bang om dominant te zijn

De eerste regel bij het trainen van je nieuwe Chihuahua-puppy is om je leiderschap te laten gelden. Als eigenaar moet je dominantie en liefdevolle controle over je huisdier tonen, zodat ze gehoorzaam naar je bevelen zullen luisteren.

Hoewel niemand het leuk vindt om zijn hond te berispen, is het belangrijk om ze niet ‘over je heen te laten lopen’ en te doen alsof ze de controle hebben. In totaal, ook al zijn het kleine haarbolletjes van liefde, ze kunnen en zullen van je profiteren als ze de eerste tekenen van zwakte voelen tijdens de training.

Leiderschap en dominantie bij het trainen van je puppy kunnen op een aantal manieren worden getoond:

  • Gebruik een strengere toon – niet tegen je hond schreeuwen, maar eenvoudig en met specifieke commando’s. Vermijd babypraat of een hoge stem die vaak emoties van goedkeuring aangeeft.
  • Ga over je hond heen gaan staan ​​om jezelf op een hoger punt te plaatsen.
  • Gebruik handgebaren, zoals wijzen, bij het uiten van een opdracht.

Al met al is de beste manier voor je chihuahua om naar je te luisteren en je te respecteren tijdens het trainingsproces, te onthouden dat jij de eigenaar en leider bent. Wees streng om gehoorzaamheid en goed gedrag te bevorderen.

Stel een routine / schema op om te eten

De tweede tip voor het trainen van je nieuwe Chihuahua is om een ​​routine en een schema voor eten vast te stellen.

Honden gedragen zich goed als ze een routine hebben waarop ze kunnen anticiperen en waar ze zich aan kunnen houden. Dus tijdens de trainingsfase is het belangrijk om een ​​schema te maken dat voor jou werkt en waar je hond na verloop van tijd aan kan wennen.

Eet- / voedertijden zijn misschien wel het belangrijkste onderdeel van het schema, omdat het de tijdlijn voor de dag bepaalt. Je hond zal hoogstwaarschijnlijk 1 tot 2 maaltijden per dag eten met tussendoor wat lekkers. Als je de tijd voor deze maaltijden identificeert, blijft je hond op schema en stelt hij zijn interne klok in om te weten wanneer hij wel en niet tijd is om te eten.

Om je hond te leren etenstijden te begrijpen, moet je strikt zijn met de tijd tussen de maaltijden. Vermijd extra voedsel, tenzij het een traktatie is voor als ze buiten hun werk doen. Als je je chihuahua te sporadisch of op willekeurige tijdstippen gedurende de dag voedt, zullen ze niet alleen in de war raken, maar zich mogelijk ook gedragen.

Ongehoorzaamheid in de vorm van bedelen of blaffen kan optreden als een hond zich niet aan de vaste maaltijden houdt. Deze tip is dus erg belangrijk om op te letten tijdens je training.

Neem je puppy vaak mee uit voor inspanning

De derde tip is om ervoor te zorgen dat je je puppy meerdere keren per dag uit voor lichaamsbeweging neemt. Je kunt dit doen door ze een bal door de tuin te laten jagen of door ze mee te nemen voor een wandeling door de buurt.

Chihuahua’s hebben veel energie, dus je moet ervoor zorgen dat ze dit effectief verbranden in de vorm van lichaamsbeweging in plaats van de hele dag opgesloten te zitten in huis. Over het algemeen is lichaamsbeweging geweldig voor je hond, ongeacht het ras. Je wilt dat je hond gezond en gelukkig blijft, daarom kun je met dagelijkse lichaamsbeweging de nodige stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat ze een lang, gezond leven leiden.

Een andere manier waarop je effectief voor je nieuwe Chihuahua kunt zorgen, is door ervoor te zorgen dat ze een huisdierenverzekering afsluiten zodra je met je puppy thuis bent aangekomen. Een huisdierenverzekering is de enige manier waarop je kunt garanderen dat je harige nieuwe vriendje, wat er ook gebeurt, verzekerd is. Bij ongevallen, ziekte en het onverwachte, zorgt een huisdierenverzekering voor alle medische zorg die je hond nodig heeft en bespaart je duizenden aan dure veterinaire rekeningen.

Stel grenzen in je huis

De laatste tip voor het trainen van je nieuwe Chihuahua-puppy is om grenzen te stellen in je huis.

Dit punt is echt aan jou als eigenaar van het huisdier en waar je je prettig bij voelt. Veel eigenaren van gezelschapsdieren laten hun honden op het meubilair zitten en hebben de volledige regeerperiode over het huis, terwijl anderen er de voorkeur aan geven om barrières op te werpen en selectief te zijn over waar hun hond is toegestaan.

Wat je ook kiest, je moet bewust zijn over wat wel en niet is toegestaan ​​door je chihuahua. Stel dat je het bijvoorbeeld niet erg vindt dat je hond een kamer in huis binnengaat, maar je wilt niet dat hij of zij op een specifieke bank in je woonkamer gaat zitten.

Om deze grens vast te stellen, moet je misschien beginnen met het opzetten van fysieke elementen, zodat je huisdier niet op de bank kan springen. Als de rest van het meubilair vrij is van barricades, is de hoop dat je hond zal begrijpen dat deze specifieke bank verboden terrein is.

Toch zal je waarschijnlijk moeten opletten en wachten op het moment waarop ze daadwerkelijk op de bank proberen te gaan zitten, zoals tijdens het trainingsproces zeker zal gebeuren.

Als dit gebeurt, zeg je gewoon “Nee” en geef je met je hand een teken dat ze naar beneden moeten gaan. Als ze niet luisteren of niet begrijpen, moet je ze misschien van de bank halen en weer op de grond leggen.

In elk geval wil je het woord ‘Nee’ gebruiken met een strenge stem en gezaghebbende toon. Dit is de perfecte situatie om je leiderschap en dominantie te oefenen om duidelijk te maken dat de bank verboden terrein is en niet is toegestaan ​​voor je chihuahua puppy.

Dit trainingsaspect kan langer duren dan andere, maar het is belangrijk om geduldig te blijven. Je hond en jij leren samen hoe je een gelukkige en gezonde relatie kunt hebben, gevuld met goed gedrag en gehoorzaamheid.

Nawoord

Zoals je kunt zien, zal het trainen van een nieuwe Chihuahua-puppy wat werk, geduld en toewijding vergen. Maar het is niet onmogelijk. Je chihuahua is een slimme pup en zal je begeleiding en leiderschap snel oppikken.

Zorg ervoor dat je deze tips opvolgt – om je dominantie te bevestigen, een voedertijdschema in te stellen, je puppy voldoende te laten bewegen en grenzen te stellen rond je huis.

We zijn ervan overtuigd dat door het volgen van deze tips, jij je nieuwe Chihuahua-puppy in een mum van tijd zal laten trainen. We wensen je veel succes!

Speciaal voor Chihuahua-eigenaren

Als je je Chihuahua goed wilt opvoeden zodat hij gezond en gehoorzaam is, dan is het belangrijk om te begrijpen dat elk hondenras verschillende behoeften heeft. Het “Chihuahua Handboek” is een uitgebreide gids die alle informatie bevat die je nodig hebt om je Chihuahua goed op te voeden. De auteur van het boek heeft meer dan 25 jaar ervaring in het trainen, opvoeden en verzorgen van honden, vooral Chihuahua. Je kunt het boek met een speciale korting kopen, waardoor je het volledige pakket inclusief bonussen kunt krijgen voor slechts €37,- in plaats van de normale prijs van €96,75.

(laden van de pagina kan ivm de kortingscode soms even duren)

Plaats een reactie